Gezeik

Hep ik weer . . . die AOW-leeftijd

12 juni 2019

De eerste keer dat er een deal was over de verhoging van de AOW-leeftijd was dat een sociaal akkoord tussen werkgevers en werknemers. Inhoud: vóór 1955 geboren met 65 AOW, tussen 55 en 60 geboren met 66 AOW. Na 1960 geboren op 67 AOW. Ik dus: Yes! Ja, ik ben van mei 1953.
Tweede keer. Wetgeving. In mijn geval op 66 jarige leeftijd AOW. Jammer.
Derde keer. Het Kunduz-akkoord (bedankt Groen-Links). Levensverwachtingsafhankelijk. Ik kreeg er vier maand bij, 66 jaar en 4 maanden. Positief: Ik word ouder dan ze dachten! Negatief: weer vier maand erbij.
Vierde keer. Het huidige akkoord. Het blijft een paar jaar 66 en 4 maanden. Daar schiet ik dus nul komma nul mee op. Er is ook niks bedacht met terugwerkende kracht of zo.

Het enige dat ik me kan bedenken is: gelukkig is het íets milder geworden voor mensen die jonger zijn dan ik.