Ingezonden brief De Stentor

Lijn 56, Borculo – Deventer vv. moet weg.

12 december 2021

Lijn 56, Borculo – Deventer vv. moet weg.

Ik lees in de Stentor het artikel over het moeten verdwijnen van lijn 56. Voornamelijk doordat er steeds meer verkeersremmende maatregelen worden genomen. Over een van de laatste ritten van die lijn schrijft de Stentor. Ook Lochems Nieuws schrijft daarover en daaruit de volgende zinnen:

“Uw verslaggever reisde kort daarvoor in omgekeerde richting, eveneens met lijn 56. Toen werden de drempels bijna ‘laagvliegend’ geslecht. Zonder dat je als reiziger ondersteboven in de bus kwam te zitten. De nieuwe drempels zijn minder erg dan de meeste oude. De rit van Staring College naar De Pessink in Epse duurde precies 22 minuten. Volgens het boekje.”

Mijn conclusie is dat er een drogreden wordt gebruikt. Als het niet zo droevig was zou ik er luidkeels om lachen. Jammer.

— / / —
De brief werd niet geplaatst, maar wél: Artikel in De Stentor
Overigens, op de terugweg had de bus bij het station van Deventer al gelijk zeven minuten vertraging (auto op de busbaan). Bij de halte De Luchte in Lochem was dat plus zes. De chauffeur reed als een slak.