Ingezonden brief De Stentor (geplaatst)

Buurtonderzoek, dat moeten burgers nu zelf doen.

27 mei 2019

Onder de kop “Buurtonderzoek, dat kunnen burgers nu ook zelf doen” staat maandag een volkomen kritiekloos artikel in De Stentor over een “speciale app van de politie” waarmee slachtoffers op zoek kunnen gaan naar mogelijke daders en bewijs kunnen verzamelen.
Oppervlakkig gezien een mooie ontwikkeling, maar eigenlijk te triest voor woorden. Aangifte doen wordt steeds moeilijker, de politie komt in veel gevallen niet opdagen et cetera. En waar de meeste overheidspartijen tegenwoordig activiteiten uitbesteden aan particuliere partijen, is het hier nog een graadje erger: doe het maar zelf.

Zeg toch gewoon tegen de burger: de politie doet niks meer voor je. Alleen als de Telegraaf iets meldt, maar verder niet. Verkoop een bizarre bezuiniging niet als iets goeds, doe gewoon je werk weer. Maar ja, als er steeds meer management komt en steeds minder agenten op straat, dan vraag je erom. Alleen al het feit dat een van de geïnterviewden wordt gepresenteerd als “portefeuillehouder burgeropsporing” en daar nog geld voor krijgt ook, zegt eigenlijk genoeg over de deplorabele staat waarin onze hermandad verkeert.

Samengevat: Buurtonderzoek, dat móeten burgers nu zelf doen, want wij doen het niet meer. Schande.